Wanderlust

L'Officiel Hommes, 01.03.2018

Lofficiel Hommes 180301

Door TANNE GIELEN, PAUL JEURSEN en PAULIJN VAN DER POT

FULL-SERVICE

Allesbehalve dertien in een dozijn, deze hotspot aan de Antwerpse Graanmarkt, waar een restaurant, conceptstore en appartement onder één dak zijn gebracht. Het klopt dat Graanmarkt13 al even bestaat, maar de eigenaren Ilse Cornelissens en Tim Van Geloven zijn vernieuwers. Zij schaven hun concept onafgebroken bij en tonen lef door onorthodoxe keuzes te maken. Bovendien zijn ze voorlopers: de esthetische meetlat ligt hoog, maar mag nooit ten koste gaan van milieu en mens. 

Lang voordat het een hype werd serveerde het restaurant in de kelder gerechten met lokale groenten in de hoofdrol. Het bewuste karakter van het restaurant vormde het uitgangspunt om ook de inkoop voor de store onder de loep te nemen. Conclusie? Duurzaamheid kon ook hier toegepast worden, dus gooide het tweetal onlangs de winkel rigoreus om: de uitverkoop werd afgeschaft, het inkoopbeleid aangescherpt. Geen trendgevoelige artikelen, maar spullen en kleding die lang meegaan krijgen een podium. Ook worden eigen producten, van geurkaars tot siroop, ontwikkeld, geïnspireerd door de tuin op het dak. 

Is het in de kelder en eerste verdieping al goed toeven, op de tweede en derde verdieping gaan de eigenaren nog een stapje verder. Het duplex penthouse dat zij eerst bewoonden is nu ook te huur. Het appartement voelt nog steeds aan als een woonhuis, een heel mooi huis. Kosten nog moeite zijn bespaard om de gasten het allerbeste voor te schotelen. Architect Vincent Van Duysen heeft een tijdloos geheel gemaakt van de vier slaapkamers, twee badkamers en immense living met woonkeuken. Minimalistisch, maar rijk qua materiaal. Ja, het leven is goed op de Graanmarkt. 

Graanmarkt13, Graanmarkt 13, Antwerpen.
WWW.GRAANMARKT13.BE