Beauty Queen

Elle België, 01.02.2018

Schermafbeelding 2018 02 01 Om 11 17 05

Wat denkt, drijft en smeert een make-up- en beautyprofessional? Deze maand duiken we in de beautycase van ILSE CORNELISSENS (38) van conceptstore Graanmarkt 13. Zij lanceerde onlangs een eigen botanische collectie met (onder andere) fijne beautyproducten.

Wat was je allereerste beautyproduct?
De blauwe pot van Nivea. Als kind deed ik graag mijn beeld- schone tante na: een witte stip op onze neus, wangen, voorhoofd en kin en dan voorzichtig uitsmeren. Wat een nostalgie.

Je hebt recent een eigen beautylijn opgestart. Waarom?
Na jaren met supermooie merken te hebben gewerkt, ontstond de wens om zelf iets te ontwikkelen vanuit Graanmarkt 13.

Hoe selecteerde je het team waarmee je de lijn samen ontwikkelt?
De afgelopen jaren hebben we veel creatieve mensen ontmoet, en zo ontstond het idee om aan hen te vragen iets persoonlijks voor ons te maken. We kozen niet toevallig voor Lyn Harris, die om haar natuurlijke geuren bekendstaat, en Cire Trudon, die kaarsen van de beste kwaliteit creëren. We zijn altijd op zoek naar creatievelingen of merken met wie we een persoonlijke band hebben en dezelfde waarden delen. In Graanmarkt 13 zit de essentie van onze levensstijl vervat.

Welke producten zitten altijd in je handtas? 
De poeders Sunne en Ilge van Und Gretel. Sunne is een doosje met twee kleuren poeder, een om te contouren en het andere als blush. Ilge is een transparant poeder dat je huid egaal maakt en je net dezelfde ‘touch up’ geeft als Photoshop.

Welke make-upproducten blijf je al jaren trouw?
Purol-zalf voor droge lippen.

Wat is de beste beautytip die je ooit kreeg?
Bio-Oil gebruiken op je decolleté. Dat stukje huid is vaak erg beschadigd door de zon en krijgt daardoor het snelst rimpels.

Wat is je beautyroutine ‘s ochtends en ‘s avonds?
Dat wisselt van dag tot dag, maar ’s ochtends na het douchen gebruik ik altijd de Susanne Kaufmann Line T-dag- en oogcreme. Om de twee tot drie dagen meng ik daar een paar druppels Tan-Luxe van The Face onder, voor een natuurlijk gebronzeerd effect. Af en toe smeer ik het Hyaluron Serum van Susanne Kaufmann. Dan breng ik ook snel wat Olio Cosmetico van Santa Maria Novella aan op mijn benen zodat ze niet uitdrogen. Deze droge olie trekt snel in en heeft een fantastische geur! ’s Avonds gebruik ik Cleansing Milk en Clarifying Tonic en eindig ik met de Face Oil van Rodin.

Zonder welk product zou jij niet kunnen leven?
De patchoelizeep van Santa Maria Novella. De geur is verslavend en de zepen van dit merk drogen de huid veel minder uit dan douchegel.

Waar ga jij het liefst beautyshoppen?

Bij Perfumer H, het ‘bespoke atelier’ van Lyn Harris in Londen - een bijzonder geurlaboratorium waar je al haar creaties kan ontdekken. Raincloud is mijn favoriet.

Wie ontspannen is, ziet er meestal ook mooi uit. Op welke manier kom jij tot rust?
Door onder water te zwemmen. Geluiden gedempt door water geven me een rustig gevoel.

Wat zijn je favoriete beauty- of lifestyleadresjes?

In Antwerpen ga ik naar Domestic in de Lange Gasthuisstraat voor ontbijt, lunch of high tea. In De Varkenspoot of De Duifkens op de Graanmarkt vind je me voor een pintje. Bij Caffènation drink ik koffie en dineren kan in Sail and Anchor, Soma of Middle Eats - mijn laatste nieuwe ontdekking. Ik ben ook fan van Amsterdam, waar ik ’s ochtends vóór de drukte graag een wandeling maak over de grachten. Mijn favoriete adresjes daar zijn Gebroeders Hartering, Breda, Scheepskameel en Toscanini voor diner. Als ik echt tot rust wil komen, trek ik naar Santa Clara 1728 in Lissabon.

Wie is je beauty-icoon?

Ik vind vrouwen die naturel blijven en hun leeftijd durven tonen heel intrigerend. Ik zou zelf nooit iets inspuiten of verbouwen aan mezelf. Een grijze staart en een paar rimpels zoals bij Rosanna Orlandi of Marie- France Cohen kunnen heel mooi zijn.

Doe jij aan sport?

Yoga en zwemmen, al moet ik mijn ritme nog wat hervinden na mijn zwangerschap.

Wat is je feel good song?

Whatever you say van Anouk.

118 ELLE BELGIË FEBRUARI.18